Subsidie pelletkachel

Subsidie voor de Dielle pelletkachel

Wij krijgen momenteel vaak de vraag of de Dielle pelletkachel wel onder de subsidie valt.

Het antwoord hierop is ja, De Dielle heeft een andere techniek dan andere pelletkachels en heeft hierdoor minder uitstoot dan de gewone pelletkachel. Onze engineering afdeling heeft alle waardes bekeken en wij zitten hier ver onder waaraan voldaan moet worden en hiervoor zijn wij uiteraard goedgekeurd.

Dielle pelletkachel subsidie

Welke keuringen moeten pelletkachels aan voldoen om de subsidie te verkrijgen?

De subsidie is niet alleen de EN 14785 maar moet ook voldoen aan een uitstoot regel de zogenoemde (EU) 2015/1185 dit is een zware regel om de uitstoot goed te kunnen verlagen en te handelen. Door dat de Dielle geen asresten uit de branderbak hoeft te blazen maar deze door nieuwe verse korrels aan de kant drukt is het uitstoot niveau zeer laag.
Ook wordt er niet zoals bij de gewone pelletkachel koude brandstof op het vuur gegooid maar wordt deze naar boven gedrukt voorverwarmd en brand deze langzaam op.
Het grote voordeel hiervan is dat het vuur vele malen rustiger is en de kachel ook van binnen veel schoner blijft.Het onderhoud is dan ook enkel per maand uit te voeren in plaats van iedere week de branderbak te hoeven reinigen.

Hoeveel subsidie zit er op onze pelletkachel?

De minimale subsidie is €500,- en kan oplopen bij de Cv toestellen zal er een hoger bedrag worden verkregen.
De berekening is dat er bij elke kw €50,- wordt verkregen.Een 6kw toestel en een 9kw toestel hebben dezelfde waarde echter boven de 10KW haalt u meer als u bijvoorbeeld een cv toestel aanschaft.

Hoe gaat de subsidie in zijn werk?

De subsidie voor de aanvraag van een pelletkachel gaat als volgt, U schaft het toestel aan en dient de factuur met de gegevens voor de pelletkachel aan via het rvo

Zij bepalen dan de hoeveelheid subsidie die u krijgt, het heeft geen nut om vooraf de subsidie aan te vragen dit is enkel voor bedrijven geregeld.
U mag na de goedkeuring van de ISDE subsidie het eerste jaar uw toestel niet verwijderen uit de woning.

Via onze kunt u het toestel bekijken en eventueel aanschaffen Bel 013-59.07.447.