pelletkachels

De pelletkachel is in opmars in Nederland steeds meer mensen zien de voordelen.
In de landen om ons heen is de pelletkachel niet meer weg te denken kijk maar naar België daar is hij hot leterlijk en figuurlijk.  Er wordt in Nederland  tegenwoordig ook subsidie gegeven als u een pelletkachel aanschaft en duurzaam gaat stoken.

Historie van de pelletkachel

Ik heb eigenlijk nooit geweten dat pelletkachels in Canada is geboren..
De naam van de kachel is venoemt naar de brandstof pellet.temen die daar gemaakt zijn.

Die wordt gemaakt van blank afval hout en geperst in dunne staafjes als visvoer het wordt zo vast geperst dat de houtpellet zo vast geperst dat het ttotaal geen vocht meer bevat. Vocht is natuurlijk niet goed voor de verbranding van houtpellet.

De pelletkachel gebruikt hier uiteraard hout voor en de houtpellet is zo geperst dat er vrijwel geen vocht meer aanwezig is in de pellet.

Ik kan me nog herinneren toen ik jongetje van 12 was had ik een vriendje en zijn vader was aanmemmer. In de timmer werkplaats stond een ronde kachel met een deksel waar een kort stukje kachelpijp die weer in de schoorsteen pijp ging. In het midden werd een ronde paal geplaatst en werd gevuld met hout krullen na dat de kachel was gevuld werd de paal er uit gehaald en aan gestoken. Dan ging het deksel er weer op je kunt wel zeggen dat, dat de voorloper van onze pelletkachel. Wie weet was die Canadees wel uit Nederland geëmigreerd want de Nederlander is wel slim.

Historie van de Dielle pelletkachel

Elk merk pelletkachel waar dan ook ter voor de aanvoer van pellets namelijk via een worm over een glijbaan in de branderbak.

De brandstof voor de pelletkachels wordt wereld weid als vast standaard systeem met een wormpje aan gevoerd. Dat is een zeer genieus systeem de brandbak moet regelmatig worden gereinigd.

Dit is belangrijk aangezien de gaatjes in de banderbak om verstopping te voorkomen alles bij elkaar een super systeem. Het vuur kan wat onrustig zijn dit brengt veel vliegas met zich mee.Wij van Dielle hebben daar over na gedacht en kwamen tot de conclusie er moest een nieuw systeem ontwikkeld worden en zo is de bodemwoeder onstaan.Dielle pelletkachel

De voordelen zijn dan ook:

 • geen verstopte brander meer

 • geen verplichte keuze in kwaliteit pellets

 • meerdere brandstoffen mogelijk

 • rustig houtvuur

 • start en stop binnen enkele minuten

 • hoger rendement

 • minder fijnstof

 • minder as

 • meer warmte en vuur.

 • stiller

 • Gepatenteerd systeem

 • Klant reactie: Minder onderhoud en vrije keuze in brandstoffen dat is prettig.

 

onderhoud en technieken andere merken pelletkachels

Er zijn merken die aangeven minder onderhoud nodig te zijn door de brandbak bijvoorbeeld met.

Andere fabrikanten geven aan dat zij door de brandbak minder onderhoud nodig hebben die legen de brandbak met een schraper waar door de pelletkachel een paar uur dooft, En daarna weer op nieuw op gaat starten.... dat heb je niet bij de Dielle pelletkachels. hier drukt de verse pellet het de steenvorming en vuil voor zich uit.

Bij de Dielle pelletkachels blift de as op het vuur liggen waar door het wordt ingekapseld na korte tijd weer herstart zonder gloeipen te gebruiken en zonder voor belading weer gaat branden, ook na 4 uur!

Klant Reactie: ik wist niet dat een pelletkachel zo rustig kon branden!

 Stille pelletkachels

De Dielle werkt veel stiller dan de concrentie omdat Dielle met een totaal ander wisselaar werkt.

Bij Dielle wordt de lucht afgezogen en niet geforceerd door de wisselaar geblazen. Dit voorkomt de venturi werking en geeft al doende minder resonantie/geluid.

Ook kunnen sommige modellen ervoor kiezen de ventilator uit te schakelen. Door deze verandering wordt de pelletkachel verandert in een stralingshaard.

Klant reactie: staat de ventilator nu aan?

Kanalisatie voor onze pelletkachels

Ook ons kanalisatiesysteem werkt geluidsarm en is verder te kanaliseren dan andere systemen doordat wij de lucht door de wisselaar heen trekken.

Het Dielle kanalisatiesysteem is geluidsarmer dan andere systemen en is verder ook te kanaliseren en daar door de lucht door de wisselaar trekt Het kan 12 tot 16 meter gekanaliseerd worden.

Het is mogelijk afzonderlijk te kanaliseren zelfs tot 4 ruimtes dat kunnen via de thermostaat en afzonderlijke vetilatoren.


Klant reactie: waar komt de warmte nu vandaan die ik uit deze buis voel?

Nieuwe tijd nieuwe besturingen

Onze pelletkachels zijn uitgerust met de laatste en meest geavanceerde technieken.

Zo is het mogelijk om de pelletkachel aan te sturen dmv de volgende systemen.

 • Thermostaat

 • draadloze thermostaat

 • Open Therm

 • Wifi control Ios Apple/Android/Windows/Windows phone

 • Domotica

Door onze software kunt u alles besturen en kunnen wij indien gewenst inloggen op uw pelletkachel om te zien of alles klopt.

Klant reactie: Ik kan dus onderweg van mijn werk de kachel thuis aanzetten!

Showroom voor pelletkachels

De Dielle showroom is 6 dagen per week geopend en kan zonder afspraak worden bezocht.
Hier vind u alle modellen en is het mogelijk om de pelletkachel zelf te bedienen en opengewerkte systemen te zien.
U vind deze showroom aan de Kaagstraat 13 in Raalte