CV pelletkachel

 

De hele pelletkachel wereld is in rep en roer door de ontwikkeling van de bodemvoeders en er gaat een schitterent nieuw systeem bij komt. De Dielle pellet kachel met cv aansluiting.

 

Pelletkachel cv Dielle

 

Pelletkachel CV

 

Een pelletkachel combineren als CV palletkachel is geeen enkelprobleem er wordt simpel weg een CV ketel in geplaatst simpel gezegd. Door water door het buizen systeem van de kachel te laten stromen en inplaats van gasbranders te plaatsen. En het systeem met pellet brandstof te stoken en die hitte om te zetten naar het buizen systeem. Het verwarmde water kan aan gesloten worden op de vloer verwarming of het bestaande CV installatie met convectoren. Maar niet te vergeten het douche en tapwater water dat gaat op een heel simpele mannier. Door een buffervat met warmte wisselaar op het pelletkachel systeem aan te sluiten heeft het systeem een dubbele werking. De pelletkachel verwarmt het water dat door de pellet CV kachel stroomt. Deze stroomt door de warmtewisselaar in het buffervat die op zijn beurt het water opwarmt voor de vloer verwarming. Zo krijg je het warm tapwater uit de buffertank en vloerverwarming uit de CV pelletkachel dan is de cyclus rond. Dit systeem is door moddel van een thermostaat daar mee regeld u de wonig temperatuur en en het tapwater.

 

Wat is het verschil tussen de Dielle pelletkachel met cv en een gewone pelletkachel

 

Dielle pelletkahels zijn gepatenteerd met de bodemvoeder. Door de bodemvoeder in dit systeem kunnen we de verstopping voorkomen in de brandbak. De Dielle pelletkachels drukken de door middel van de nieuwe aan voer van nieuwe pellet de oude asresten over de rand . 

Doven en herstarten van de cv pelletkachel

 

 

Door het niet geheel leeg blazen van de brandbak dooft de pelletkachel vertraagt de Dielle werking is totaal anders. Als de pelletkachel moet stoppen voert het systeem geen nieuwe pellet meer aan waardoor de rookgassen sterk afmenen.Daar dat asresten op de pellet blijft liggen en het vuur dooft en blijft de goeilaag verscholen onder de as.

 


                                                                                
Als de temperatuur in de pelletkachel daald en de watertemperatuur daalt wordt er weer verse pellet naar boven gevoerd en gaat de pelletkachel weer branden. Om weer te herstarten zal het volledige oude systeem vernieuwd moeten worden, dus goed koelen en dan weer op nieuw opstarten.

 

Modulatie tijdens het op temperatuur raken van het water de de cv pelletkachel.

 

Door de lage toevoer van pellet gaat de pellet kachel moduleren dit komt ddor de lage toevoer van pellet om een lage temperatuur te bereiken. Voor alle andere merken is dat funest omdat de stook temperatuur te laag wordt komt er een koekvorming op, en hou je het vuur niet aan.

 

Bij de Dielle pelletkachel heeft men het moduleren vele malen minder kunnen voor komen dan bij de standaard pelletkachel. Daar er tot 4 minuten lang geen pellet toevoer is toch blijft branden. Dit komt door het gloeibed dat is wat de bodemvoeder toevoegd. Door de nieuwe pellet via de bodemvoeder is verstopping niet meer mogelijk zijn

 

Keuze in pellets

 

Om je juiste werking te kunnen waarborgen is het verplicht goede pellet te gebruiken om de pelletkachel met brandbak waar de pellet van boven af in vallen te waarborgen.

 

Bij Dielle pelletkachel is de mindere kwaliteit van de te gebruiken pellet geen probleem.

 

Meerdere brandstoffen in onze cv pelletkachel

 

Wij kunnen meerdere brandstoffen in de Dielle pelletkachel met gloeibed werken zonder brandbak met gaatjes ook brandstoofen als pitten, zaden en bast.

 

U kunt dus meer dan één soort brandstof gebruiken dus een alles brander.

 

Vermogens voor de pelletkachel cv van Dielle

 

De Dielle pelletkachel op cv komt uit in vermogens 13kw,16kw en 21KW
De prijzen kunt u vinden bij onze dealers

 

Meerdere voordelen dan met de traditionele brander:

 • rustig houtvuur
 • minder fijnstof
 • onderhoud 1x per maand ipv iedere week

 • minder vervuiling ruit

 • minder verlies van pellets bij starten en stoppen

 • meerdere brandstoffen

 • type pellet maakt niet meer uit

 • zeer stil

 • veel warmte naar de cv weinig naar de ruimte

 • Nederlandse besturing

 • meerdere aansturingen zoals windows,android,ios, open therm, Domotica en thermostaat of klikverbinding.

 

Bekijk de Dielle cv pelletkachel in de fabrieksshowroom of informeer bij onze dealers of deze hem hebben staan.

 

         Dielle pelletkachel cv                            Dielle pelletkachel werking

 

Besparen

 

Besparen op u gas rekening omdat hij te hoog is? Kies dan voor een pelletkachel. Als u overstapt op een pelletkachel CV zult u gemakkelijk geld besparen ten opzichten van het huis verwarmen met gas. Een pelletkachel CV kopen bespaard geld.De terug verdien tijd is korter dan de investering van zonnepanelen ook de invetering is kleiner. Er is dus haast bij hoe eerder hoe beter, het betekend lagere vaste lasten.

 

 

 

Een aantal soorten